CentriRezultati merenja koncentracije polena

Prognoza UV indeksa

Članovima srpskog lekarskog društva

Javne nabake

Reč direktora

Direktor Srđan Merei Zavod za javno zdravlje je regionalna ustanova koja se bavi preventivnom zdravstvenom delatnošću. Zavod ima jednu mikrobiološku laboratoriju u Zapadnobačkom okrugu, čije usluge koriste pacijenti sva četri doma zdravlja i Regionalna bolnica u Somboru.

Naša ustanova uspešno obavlja delatnost od sredine dvadesetih godina prošlog veka, stalno prateći nova saznanja u savremenoj medicini, uvodeći nove metode, analize i postupke. Permanentno poboljšavamo kvalitet rada svakog pojedinca, odseka, sektora i Zavoda u celini što nam mora biti osnovno opredeljenjei u narednom periodu.

U toku reformi u zdravstvu, naša ustanova je zadržala svoje mesto u društvu još većim angažovanjem svakog zaposlenog, da bi prevashodno bili zadovoljni oni zbog kojih smo i oosnovani, a to su građani Zapadnobačkog okruga.

Osnovni principi na kojima radimo su:

  • kvalitetan i stručan rad (sa ličnim primerom i maksimalnim angažovanjem)
  • poštovanjem ustanove u kojoj radimo
  • pravilno rukovanje opremom
  • uštede potrošnog materijala u svim segmentima radnog procesa, čime podstičemo i finansijski efekat kojim ćemo svi biti zadovoljni.

Saradnjom sa drugim zdravstvenim ustanovama, lokalnom samoupravom, ispekcijskim službama, nevladinim organizacijama, preduzećima i ustanovama moramo postići da se svaki problem na nivou regiona vezan za našu delatnost rešava uz učešće i mišljenje naših stručnjaka.

Kontinuiranim planiranim edukacijama i stalnim prisustvom u medijima i sredtvima javnog informisanja pozitivno utičemo na svet ljudi, a time možemo postići mnogo na zaštiti zdravlja stanovništva i očuvanja životne sredine u kojoj živimo.

U radu primenjujemo principe standarda serije ISO 9000 i odgovarajuće alate koji nam omogućavaju da unapređujemo svoje poslovanje.

Ditektor Zavoda za javno zdravlje Sombor

Dr Srđan Merei